2012. december 7., péntek

Iskolakezdés


Lassan vége van a nyárnak és újra itt az iskola. Ki-ki életkorának megfelelő kihívásokkal kezdi az új tanévet.
Az iskolakezdés sok izgalmat, feszültséget rejthet magában. Ismeretlen új környezet, új emberek, új tanárok, teljesítményszorongás, vagy esetleg régi kellemetlen emlékek előbukkanása. Fontos, hogy szülőként segítsük a gyermekünket és a pozitívumokat emeljük ki. A lelki felkészítés ugyanolyan fontos lehet, mint a tanszerek beszerzése. Tudatosan figyeljünk arra, hogy gyermekeink a lehető legjobb testi egészség birtokában kezdjék az iskolát. A közösségi fertőzések megelőzésére vértezzük fel őket optimálisan működő immunrendszerrel, amit a VIRGONC étrend-kiegészítő  támogat. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kora őszi időszakban még nagyon sok az allergén és az allergiás gyermekek száma bizony nem kevés. A VIRGONC ezeket a tüneteket is hatékonyan csökkentheti.

Hogyan tudunk segíteni gyermekeinknek?

  • A pihentető elegendő alvás egyik záloga a jó teljesítménynek. Célszerű kihasználni, hogy az éjfél előtti órák a legpihentetőbbek. Bizony egy-egy másnapra beharangozott dolgozat előtt nehéz elaludni. Ilyenkor egy pohár mézes tej, vagy tea csodákat tehet. A folyamatos magas teljesítmény elérése érdekében gondoljunk arra, hogy az agynak mindent megadjunk, ami kell az optimális működéséhez.
  • Rendszeres étkezéssel tudjuk biztosítani a normális vércukorszintet. Nagyon fontos a reggeli és, hogy a tízórai se maradjon ki a diákok életéből. Kiskamaszok inkább kihagyják a reggelit, csak hogy 15 perccel tovább alhassanak. A nap legfontosabb étkezése a reggeli. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy ne üres gyomorral kezdjék a napot. A piciknek mindenképpen csomagoljunk tízórait is, egy kis gyümölcsöt is belecsempészve.
  • Gyakori, hogy a tanórák szigorú időrendje miatt a kisiskolások nem isznak elég folyadékot. A folyadék hiány figyelemzavart, székrekedést, fejfájást von maga után. Előzzük meg a bajt! Mindig csomagoljunk gyermekünknek egy kis üveg ásványvizet, teát, vagy egy kis vörös gyümölcsökből készült, magas antioxidáns tartalmú, kizárólag természetes eredetű szörpöt.
Sajnos manapság már köztudott, hogy szinte lehetetlen a rohanó életmód mellett megoldani a változatos, a szervezet minden igényét kielégítő táplálkozást. Előzzük meg a vitamin- és ásványianyag-hiányt!

A VIRGONC nevű termékünk 4 éves kortól kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett, komplex, vitaminokat, flavonoidot és ásványi anyagokat tartalmazó folyadék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése