2015. november 12., csütörtök

Az aloe vera csodája

Ez a nagyszerű gyógynövény az elmúlt 2 évtizedben vált ismertté Magyarországon.
Idáig több mint 240 féle növényi hatóanyagot azonosítottak benne. A D-vitamin kivételével megtalálható benne az összes vitamin, 20 féle ásvány, 18 féle aminosav, nagy molekulájú szénhidrátok, rostok, baktérium, vírus és gombaölő hatású anyagok, enzimek, növényi hormonok. Az aloe pótolja azokat a tápanyagokat, amik az élelmiszereinkből hiányoznak, és segít megszabadulni a felesleges vegyszermaradványoktól. Ha megadod a testednek mindazt, ami az egészséges működéséhez kell, akkor tud egészségesen működni. Jobb lesz az erőnléted, ellenálló képességed, munkabírásod, pihentetőbb az alvásod.
Az aloe vera legfontosabb tulajdonságai:
- immunrendszer regeneráló
- gyulladáscsökkentő
- méregtelenítő
- vírusellenes, baktériumölő, csíraölő, gombaölő
- fájdalom csillapító
- nyirok, emésztés serkentő
- meggyógyítja a gyógyulási folyamatokat (fekély, égési sérülés, fagyás)
- serkenti a hámosítást, a bőr regenerációját

Kiemelkedő a sejtregeneráló hatása, ebből származik az, hogy a bőrünkre gyakorolt egyedüli hatása közismert. Kiválóan használható kozmetikai célokra ránctalanító, bőrmegújító, fiatalító hatása miatt. A regeneráló, sebgyógyító hatása rendkívül jól érvényesül sérülések esetén, legyen a kiváltó ok égés, vágás, horzsolás, harapás, műtét vagy bármi. Hámsejtek a testünk belsejében is vannak.
Ezek borítják üreges szerveink belső felületét. Az Aloe sejtmegújító hatása belsőleges fogyasztás esetén is érvényesül. Ezért vált be kiválóan gyomorfekély, a vastagbél fekélyes, gyulladásos elváltozásai, székrekedés esetén. Immunrendszerre kifejtett jótékony hatása is a vékonybélben zajlik. Enzim és rosttartalma révén megtisztítja a vékonybél felszívó felszínét. A kesztyűujj-szerűen kidomborodó bélbolyhocskák közül eltávolítja az oda letapadt zsírban oldott vegyszermaradványokat. Ezáltal a vékonybél felszívó felszíne visszanyeri eredeti nagyságát. Ezt a hatást még ez idáig semmilyen más gyógynövény esetében nem tapasztalták meg, nincs más tisztító kúra, ami ilyen kíméletesen és hatékonyan meg tudná tisztítani a vékonybél felszívó felszínét. Mivel az immunrendszerünk sejtjeinek kb. 70 %-a a belek falában található, az Aloe közvetlenül el tudja látni az immunsejteket a benne található tápanyagokkal. Így helyzetbe hozza az immunrendszert, hogy hatékonyabban működhessen. A tisztítás megtörténte után regenerálja a felszívóhám esetleges sérüléseit.
Ezzel megakadályozza olyan anyagok felszívódását, amelyeket az immunrendszer idegenként ismerne fel. Ez a hatás az ételallergiák megelőzéséért és kivédéséért felelős.
Az aloe enzimtartalma révén tökéletesíti a fehérjék emésztését és ezáltal is akadályozza az immunrendszer számára idegen fehérjedarabkák keringésbe jutását. Ennek köszönhető, hogy az Aloe hatékonynak bizonyult egyes izületi elváltozásokban és autoimmun betegségekben. Méregtelenítés:
Az aloe kiváló máj-sejtregeneráló hatása révén segíti a szervezetet megszabadulni a felesleges vegyszermaradványoktól, mivel javítja a máj és a vese méregtelenítő működését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése