2015. november 12., csütörtök

Megérkeztek a csodás levendula termékek a Biovitalitásba

A levendula illóolaj és aromavíz, valamint a belőlük készülő finom szerek az egyik kedvencünk. A Biovitalitás Bioboltban a Panarom és a Levendárium cég termékeit vásárolhatod meg. Mindkét cég bio-organikus minősítésű illóolajokat és egyéb készítményeket forgalmaz. Mit mire javaslunk a bioboltunk kínálatából?
Fontos szabályok:
1. Soha ne használj minősítetlen illóolajat!
2. Soha ne használj illóolajat belsőleg!
3. Soha ne használj illóolajat hígítás nélkül! Hígíthatod, oldhatod nemes növényi olajban, almaecetben, tejszínben, mézben. Ezek emulgáló-szerek, de a víz nem! Vízzel érintkezve egyes illóolajok égési sérüléseket okozhatnak. Vannak, akik azt javasolják, hogy tedd a fürdővizedbe az illóolajodat - nos, ez egy rendkívül veszélyes lépés lenne, ne tedd!
4. Mindig kérd ki aromaterápiában jártas szakember véleményét az illóolajok használatáról. A Biovitalitás Bioboltban szakértő tanácsadó segítségét kérheted.

1. Levendula illóolaj
Égésre, csípésre, szúnyogcsípésre- és riasztásra, fertőtlenítésre, bőrgomba elleni védelemre és kezelésre, arcápoláshoz, hasfájásra, általános fájdalomcsillapítóként, pattanásokra, nyugtatásra, lelki egyensúly elvesztése esetén is ajánlott. Használata: 1-2 cseppet tegyél a tenyeredbe, és jól szívd be az illatát. Vagy: bázisolajban oldva (egy teáskanál nemes növényi olajban 2-3 csepp illóolaj feloldva) masszírozd be a fájó területet. Vagy: tejszínben vagy almaecetben oldj fel 3-4 cseppet, tedd a fürdővizedbe vagy a lábfürdő vizedbe, és ejtőzz benne 15-20 percet.
2. Levendula aromavíz
Az illóolaj lepárlásakor keletkező, rendkívül értékes víz, általában forrásvízből készül. Homeopatikum, az illóolaj tulajdonságaival megegyező hatású, viszont sokkal gyöngédebb.
Kiváló arcápoló, lemosó szer, így használd: az aromaolajjal töröld át az arcodat egy kozmetikai pamacs segítsével, majd ezt követően vidd fel rá a krémedet, amit használsz.
Melegben arc-hűsítő szerként is használhatod.
Belsőleg is fogyasztható, egy liter vízben egy evőkanál aromavizet feloldva, mézzel, citromkarikákkal ízesítve finom és egészséges italt kapsz.
A levendula aromavíz belsőleg fogyasztva elősegíti a nyugalmat, stressz-oldó, alvást segítő hatású.
Kisbabáknak a popsi-ápolásban és bőrápolásban kiváló szer.
3. Levendulás és citrusos illóolaj-keverékek: csípésekre, rovarok elriasztására kiváló. Valamint kiváló az illata, frissít, üdítő. Ne kend azonban olyan felületre, amelyet a napsütésnek közvetlenül kiteszel, mivel foltokat okozhat a bőrön. A citrusokból készült illóolajok fényérzékenyítő hatásúak.
4. Aromavíz és illóolaj keverékéből készült spray-k
Húsítő, test-illatosító permet, amelyet a nagy nyári melegben nagyon jólesik használni. A rovarokat elűzi, emellett frissít, üdít. Helyiségek fertőtlenítésére és illatosítására is jól használható.

Legyen levendula-illatú szép nyaratok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése