- Gyógyszerek: antibiotikumok, szteroid származékok, fogamzásgátlók,
allergia-ellenes készítmények, immunszupresszívek, nyugtatók és altatók
fogyasztása. Ezek egy részét közvetlenül vesszük magunkhoz, tabletta,
injekció formájában, másrészt az állati fehérjével. Köztudott, hogy a
vágóállatokat a fertőző betegségek ellen, illetve a remélt nagyobb
súlynövekedés érdekében antibiotikumokkal, hormonjellegű készítményekkel
is ellátják. Ezek egy része a táplálékláncon keresztül eljut az
emberhez.
- Mozgásszegény életforma.
- Táplálkozásunk torzulása, sok állati fehérje és magas szénhidrát
tartalmú, félkész és készételek, génmanipulált, vegyszermaradványokat
tartalmazó zöldségek fogyasztása. Különösen a candida szempontjából
veszélyes – a számára táptalajt jelentő magas cukor tartalmú üdítők és
élesztővel, fehér lisztből készült cukrászati termékek fogyasztása.
- Alkohol,
kávé, cigaretta és kábítószerek. Ha különböző mértékben is, de
megterhelik szervezetünket, fölösleges munkát adnak immunrendszerünknek.
- Az újabb és újabb vírusok, baktériumok és egyéb betegség okozó
paraziták megjelenése. Olyan baktérium- és vírustörzsek bújnak elő,
amelyeket már véglegesen felszámoltnak hittünk. Mostanára egyre többről
derül ki, hogy csupán visszavonult, felerősödött, rezisztenssé vált az
eddig alkalmazott gyógyszerekre és újult erővel támadnak.
- Környezetszennyezés.
Olyan mértéket öltött napjainkra élő vizeink és a levegő
szennyezettsége, amelynek betegítő, sok esetben daganatkeltő hatása ma
már nem hagyható figyelmen kívül. Ehhez társul a naponta szaporodó
vegyszerek száma, amelyek közül jónéhányról csak évek múltán derül ki,
mily mértékű teher, vagy neadj isten rákkeltő a hatása.
- Lelassult
perisztaltika (székrekedés). Kevesen tudják, hogy minden fő étkezés után
szükségszerű lenne a tartalmas bélsárürítés. Ezzel szemben vannak, akik
két-három naponta, vagy még ritkábban végzik el nagy dolgukat.
- Stressz.
Elektroszmog és geopatikus sugárzások. Ezek azok a tényezők, melyek
gyengítik szervezetünket, elősegítik az egészséges bélflóra
megváltozását, a Candida és egyéb, számunkra veszélyes baktériumok
megjelenését, felerősödését.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése