2015. november 4., szerda

Milyen okok vezetnek az immunrendszerünk gyengüléséhez?

- Gyógyszerek: antibiotikumok, szteroid származékok, fogamzásgátlók, allergia-ellenes készítmények, immunszupresszívek, nyugtatók és altatók fogyasztása. Ezek egy részét közvetlenül vesszük magunkhoz, tabletta, injekció formájában, másrészt az állati fehérjével. Köztudott, hogy a vágóállatokat a fertőző betegségek ellen, illetve a remélt nagyobb súlynövekedés érdekében antibiotikumokkal, hormonjellegű készítményekkel is ellátják. Ezek egy része a táplálékláncon keresztül eljut az emberhez.
- Mozgásszegény életforma.
- Táplálkozásunk torzulása, sok állati fehérje és magas szénhidrát tartalmú, félkész és készételek, génmanipulált, vegyszermaradványokat tartalmazó zöldségek fogyasztása. Különösen a candida szempontjából veszélyes – a számára táptalajt jelentő magas cukor tartalmú üdítők és élesztővel, fehér lisztből készült cukrászati termékek fogyasztása.
- Alkohol, kávé, cigaretta és kábítószerek. Ha különböző mértékben is, de megterhelik szervezetünket, fölösleges munkát adnak immunrendszerünknek.
- Az újabb és újabb vírusok, baktériumok és egyéb betegség okozó paraziták megjelenése. Olyan baktérium- és vírustörzsek bújnak elő, amelyeket már véglegesen felszámoltnak hittünk. Mostanára egyre többről derül ki, hogy csupán visszavonult, felerősödött, rezisztenssé vált az eddig alkalmazott gyógyszerekre és újult erővel támadnak.
- Környezetszennyezés. Olyan mértéket öltött napjainkra élő vizeink és a levegő szennyezettsége, amelynek betegítő, sok esetben daganatkeltő hatása ma már nem hagyható figyelmen kívül. Ehhez társul a naponta szaporodó vegyszerek száma, amelyek közül jónéhányról csak évek múltán derül ki, mily mértékű teher, vagy neadj isten rákkeltő a hatása.
- Lelassult perisztaltika (székrekedés). Kevesen tudják, hogy minden fő étkezés után szükségszerű lenne a tartalmas bélsárürítés. Ezzel szemben vannak, akik két-három naponta, vagy még ritkábban végzik el nagy dolgukat.
- Stressz. Elektroszmog és geopatikus sugárzások. Ezek azok a tényezők, melyek gyengítik szervezetünket, elősegítik az egészséges bélflóra megváltozását, a Candida és egyéb, számunkra veszélyes baktériumok megjelenését, felerősödését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése